torstai 30. toukokuuta 2013

Lapselle "takki" osa 2/3


Virkkatut pitsit

Mietin kauan että tekisinkö kukkavirkkausta mutta päädyn sittenkin kehittämään "simpukka" malliin.
 Käytin tähän 2 1/2 virkkukoukkua ja pehmoinen lankaa.
Aloitan pistämällä tähän havainnekuvan miten pitsi tein mutta se on enemmän kirjallisen ohjeen tukena kuin suoraan seuratava malli.
Havainnekuva joka on vain sinnepäin tarkka. Kirjallisen ohjeen tuki.
Ohje:
Aloitus: Aloitin virkaamalla 36 kpl kiinteitä silmukoita kädentieen ympäri (mikä tahansa luku joka on jaollinen 4 kanssa käy.) jotka yhdistin piilosilmukalla.
Kierros 1: Virkaa toiseen (vai onko se kolmas kun en tiedä miten asia lasketaan) silmukkaan 2 pylvästä, 1 kaksoispylväs ja 2 pylvästä. Hyppää yhden silmukkan yli ja tee seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka. * Hyppää yhden silmukkan yli ja tee seuraavaan silmukkaan 2 pylvästä, 1 kaksoispylväs, 2 pylvästä. Hyppää yhden silmukkan yli ja tee seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka.* Toista kierros loppuun. Sulje piilosilmukkalla.
Kierros 2: Tee 4 kpl ketjusilmukoita, *1 kiinteä silmukka edellisen kierroksen kaksoispylvään päälle, 2 ketjusilmukkaa, 1 pylväs edellisen kierroksen kiinteän silmukkan päälle, 2 ketjusilmukkaa* Toista kierroksen loppuun ja sulje piilosilmukkalla 4 ketjusilmukka osioon.
Kierros 3: Tee 3 ketjusilmukkaa (korvaa ensimmäisen kaksoispylvään) ja 2 pylvästä samaan reikään. *Tee kiinteä silmukka edellisen kierroksen kiinteän silmukkan päälle. Tee 2 pylvästä, 1 kaksoispylväs, 2 pylvästä edellisen kierroksen pylvään päälle. Tee kiinteä silmukka edellisen kierroksen kiinteän silmukkan päälle.* Toista kunnes melkein loppussa. Tee vielä 2 pylvästä samaan kohtaan kuin 3 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä. Sulje piilosilmukalla.
Kierros 4: Tee kiinteä silmukka edellisen kierroksen ketjusilmukkajonon päälle. *2 ketjusilmukaa, 1 pylväs edellisen kierroksen kiinteän silmukkan päälle, 2 ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka edellisen kierroksen kaksoispylvään päälle.* Toista kierros loppuun ja sulje piilosilmukalla.
Kierros 5: *Tee pylvään päällä olevaan silmukkaan 2 pylvästä, 1 kaksoispylväs ja 2 pylvästä, tee edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan kiinteä silmukka*. Toista loppuun ja sulje piilosilmukalla.

Toista kierroksia 2-5 kunnes olet tyytyväinen pituuteen. Päätelle lanka.

 Alahelman pitsi on kuin tehty 177 silmulla (176 + 1 silmukka kun ei ole ympäri virkkausta) muuten kuten aloitus kierros ja kierros 1.

Virkkasin vielä koko työn reunat ympäri kiinteillä silmukkoilla jotta sain reunoista vahvemmat.

Seuraavassa osiossa lehdet ja kukkat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti